Therapeutische behandelingen met fruitzuren

Therapeutische behandelingen zijn speciaal bedoeld voor mensen met een ouder wordende huid, een acnehuid, een rosaceahuid (rode vlekken en/of uitslag) en voor mensen met een pigmentatiestoornis of littekenweefsel. De producten die tijdens de behandeling worden gebruikt zijn ontwikkeld op basis van fruitzuren (Alpha Hydroxy Acids of AHA’s). Dit zijn natuurlijk voorkomende bestanddelen die al eeuwen worden gebruikt om de huid gezonder te maken en er beter uit te laten zien. De therapeutische behandelingen worden in kuurverband uitgevoerd

 

Afhankelijk van de huid en het gewenste resultaat bestaat de behandeling uit circa 6-8 behandelingen; 1x per week of 1 x per 2 weken, in combinatie met de juiste Cenzaa producten voor thuisgebruik.

Hiermee behalen we het beste resultaat!

 

Salon Pur la Mer is aangesloten bij Anbos en heeft de specialisatie acne. Hierdoor is bij diverse vormen van acne een vergoeding mogelijk via uw zorgverzekering. Vergoedingen voor acne zit in een aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoedingen verschillen per maatschappij en soort aanvullende zorgverzekering. Het beste kunt u contact opnemen met uw verzekeraar voor de exacte bedragen per jaar en specifieke voorwaarden.

 

Bindweefsel Therapy massage

Door het bindweefsel massage techniek die de fibro-blasten aanzet tot aanmaak van collageen. Huid problemen nog beter te behandelen en huid veroudering wordt vertraagd. Tijdens de massage ervaart u hoe inwendige organen en weefsel positief woorden geprikkeld,waardoor functiestornissen verminderen en waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. Door diep in het bindweefsel te dringen zou de rimpels op het voorhoofd,rond de ogen,mond,hals en decolleté specifieke en effectief te lijf te gaan. Behandeling wordt in kuurverband uitgevoerd.

 

Fruitzuren

Fruitzuren (ook wel Alpha Hydroxy Acids of AHA’s genoemd) zijn een veel voorkomend ingrediënt van cosmeticaproducten. Veel van deze stoffen zijn afkomstig uit vruchten. Fruitzuren worden hoofdzakelijk gebruikt in huidverzorgende cosmetica voor hun exfoliërende werking. Exfoliëren is het proces waarbij dode huidcellen van het huidoppervlak worden verwijderd waardoor de huid er zacht, egaal en fris gaat uitzien. Met deze techniek worden oppervlakkige rimpels verzacht en verkleuringen van de huid verwijderd. De effecten worden gerealiseerd doordat de fruitzuren de huid binnendringen, de dode huidcellen losweken en de gezonde huidcellen intact laten. De fruitzuren die ik gebruik tijdens de therapeutische behandelingen zijn:

 

Glycolzuur

Glycolzuur wordt gewonnen uit suikerriet. Het is het meest effectieve fruitzuur omdat het door de geringe moleculaire grootte het snelst door de huid wordt opgenomen en zich in de verschillende huidlagen verspreidt. Bij lage concentraties werkt het tot diep in de hoornlaag en bindt met name vocht in de huid. Bij hogere concentraties dringt het diep in de huid om daar de elastine- en bindweefselproductie te activeren. De verhoogde celdeling leidt tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft. Het resultaat is een vernieuwing en verfrissing van uw huid.

 

Mandelico

Mandelico wordt gewonnen uit bittere amandelen. In tegenstelling tot glycolzuur is de molecuul van mandelico relatief groot waardoor het trager door de huid wordt geabsorbeerd. Hierdoor wordt het melanine (pigment) in uw huid niet verstoord en zorgt een behandeling met mandelico niet voor irritaties. Door deze eigenschap is mandelico geschikt voor de behandeling van alle huidtypen, zelfs de gevoelige, geïrriteerde en de rosaceahuid. Mandelico is lange tijd in de medische wereld gebruikt voor de behandeling van beschadigde en geïrriteerde huid na laserbehandelingen vanwege het uiterst zachte karakter van dit fruitzuur. De lange termijneffecten van mandelico bleken een uitstekende bijdrage te leveren aan het verminderen van de tekenen van veroudering, het verbeteren van fijne lijntjes, rimpels en littekens. Alles zonder irritatie van de huid. Door de antibacteriële eigenschappen kan mandelico helpen om acne, zelfs actieve acne, te voorkomen. Mandelico heeft bovendien een zeer gunstige werking bij volwassenen met acne.

 

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die zich in het bindweefsel bevindt en speelt een belangrijke rol bij hoe de huid er uitziet, voelt en functioneert. Het zorgt voor de productie van collageen (stevigheid) en elastine (soepelheid) en is verantwoordelijk voor de vochthuishouding in uw huid. Onderzoek heeft vastgesteld dat de elasticiteit van de huid in uw kinderjaren onder invloed van hyaluronzuur het grootst was. Rond het veertigste levensjaar is de hoeveelheid hyaluronzuur gehalveerd en rond het zestigste jaar bevat de huid nog maar tien procent van de oorspronkelijke hoeveelheid hyaluronzuur. Met andere woorden; wanneer uw huid ouder wordt neemt de productie van collageen en elastine af. Hierdoor verliest uw huid aan stevigheid waardoor rimpels en lijnen ontstaan. Door uw huid te voeden met hyaluronzuur worden die effecten tegengegaan

 

 

 

voor meer informatie neem contact op

Geniet van: schoonheid, gezondheid en ontspanning.

contact  |  DESIGNED WITH    BY CARMENDERKS.NL